Šlapanický park ožil mladými záchranáři

Šlapanický park ožil mladými záchranáři

Oblastní spolek Českého červeného kříže Brno pořádal v úterý 16. dubna postupovou Soutěž mladých zdravotníků, kde děti ze základních škol a kroužků měřily své síly v poskytování první pomoci. Na celkem šesti stanovištích se vystřídalo 12 týmů prvního a druhého stupně. Chladné počasí vykompenzoval zápal dětí, kteří se na tuto soutěž připravovaly celý rok. Své síly přijela přeměřit do prostředí Šlapanického parku například i škola z dalekých Ivančic či Pohořelic. Ošetření realisticky znázorněných zranění vycházejících z běžných životních situací pojaly týmy zodpovědně a přímo vzorově. Na nebodových stanovištích si děti mohly prohlédnout sanitní vůz či hasičskou cisternu a vyslechnout si výklad kolegů ze Zdravotnické záchranné služby a Hasičského sboru Šlapanice.

Pohár vítězů si odneslo družstvo žáků Základní a mateřské školy Horníkova za I. stupeň a tým mladých hasičů ze Šlapanic za II. stupeň.

Poděkování patří všem organizátorům, členům Červeného kříže, zaměstnancům městské knihovny, figurantům ze Šlapanické základní školy a rozhodčím. Velké uznání učitelům a vedoucím kroužků.

Fotografie ze soutěže si můžete prohlédnout ve Fotogalerii

Další články

Statistika za uplynulé roky

Zdravotní dozor na veletrhu BVV Motosalon

Kontaktní formulář

Neváhejte se nám ozvat s jakýmkoliv dotazem

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.